Избягваш ли себе си?

+Коя е първата крачка към любовта към себе си!

Колко време прекарваш пред екрана на телевизора, таблета или телефона си?
Колко часа отделяш на работата си? Колко време отделяш на близките си?
Как приемаш факта, че оставаш без работа? Тръшкаш ли се, че се чувстваш безполезен или използваш времето, за да си обърнеш внимание и вярваш, че твоята работа е там някъде?
Колко често НА ДЕН общуваш с душата си?….Стоиш ли в тишина със себе си, задавайки си най-важния въпрос – Кой съм аз и какво искам сега?

Това, което аз наблюдавам, е че много от хората все още избягват себе си! Не понасят да са насаме с мислите и чувствата си, затова ги избягват с цената на всичко!
Трепят се до изтощение, всяка свободна минута висят в социалните медии или водят безкрайни и безсмислени разговори… само и само, за да не се изправят пред собствения си образ!
Цялата ситуация в света, от началото на тази година, ни подканя към тази най-важна среща – срещата със себе си. Среща, на която да изчувстваш всяко чувство и да разбереш защо и откъде боли, а не постоянно да го замиташ под килима, понеже ти е по-лесно да се игнорираш вместо да поемеш отговорност за собствения си живот!
Наскоро четох изследване, при което хора от различни възрасти са поканени да останат насаме със себе си, за 15 мин., в абсолютно празна стая – без телефон, в тишина. Тези, които не желаят имат алтернатива – да ги ударят с електрошок.
Оказало се, че 98% от изследваните предпочитат електрошока пред собствената си компания! Шокиращо, нали?!

Време е! Погледни се! Спри да се избягваш! Ти си най-важният човек в твоя живот!
Обърни си внимание! Погледни се и започни да виждаш малкото дете в теб, което копнее за внимание и през цялото време крещи: “Виж ме, виж ме…”
Но и ти го игнорираш, така както някога твоята майка или баща не са ти дали времето, което ти си искал да ти отделят! Виж се, най – накрая!
Време е за започнеш да се обичаш! Защото ако не обичаш себе си, не е възможно да обичаш, който и да е друг! Как ще дадеш нещо, което ти самият нямаш?!
Всички тръбят: “Обичай себе си! Любовта към себе си е много важна!”
Ама как става това на практика? Кой ни е учил на тази любов към себе си? Едно време му викаха егоизъм! И беше голям срам да си егоист! А всъщност тези, които ни обвиняваха в егоизъм искаха да им обръщаме внимание повече на тях отколкото на себе си?! Кой е егоиста в крайна сметка? 🙂
Разбери, че пътят към сърцето ти минава през това да се научиш да се обичаш. Себе си! Затова сега ще ти дам първата крачка, от която аз започнах това пътешествие –

Спри да се критикуваш! Спри да критикуваш другите или ситуациите, в които си! Започни още сега едноседмично предизивикателство – БЕЗ КРИТИКА!

Следващата стъпка ще научиш след една седмица, когато усвоиш първата!
Обичай се!

P.S. В случай, че имаш нужда да разбереш повече за пътя към сърцето си, запиши си час за онлайн конултация с мен!

1 thought on “Избягваш ли себе си?”

  1. Pingback: На каква честота излъчваш? – Life Coach & Psychologist

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *