Education, Learning

Избирай я всеки ден или я пусни!

“Прекарах 5 години, наранявайки добра жена, оставайки с нея без напълно да я избера. Исках да бъда с нея. Исках да я избера. Тя беше изключителна жена, умна, забавна, секси и чувствена. Караше цялото ми тяло да се смее с нейния бърз ум и екзотичната си красота. Будех се всеки ден обгърнал я в ръцете си, бях на най-щастливото място. Обичах я диво. За нещастие, както се случва с много млади двойки, нашето невежество как трябва да се обичаме, бързо доведе до стресиращи предизвикателства в нашите отношения.

Сутрешното ми щастливо събуждане бе изместено от отчужденото и незрялото поведение в ежедневието ни заедно. Често се чудех дали няма друга жена някъде там, която е по-лесна за обичане и която би могла да ме обича по-добре. Докато месеците минаваха и тази мисъл отекваше все повече в главата ми, започнах все по-малко да я избирам. Всеки ден за пет години я избирах все по-малко. Останах с нея. Но престанах да я избирам. И двамата страдахме.

Да я избирам би означавало да се фокусирам ежедневно върху даровете, които внасяше в живота ми и за които трябваше да съм благодарен – смехът й, красотата й, нежността й, игривостта й, приятелството и компанията й, и още толкова много…. За жалост често ми беше трудно да я прегръщам или да виждам какво толкова прекрасно има в нея.

Бях прекалено фокусиран върху гнева, несигурността, изискванията и други аспекти от силната й личност, която ме ограничаваше. Колкото повече се фокусирах върху негативното, толкова повече от него виждах и толкова повече от същото отразявах към нея, показвайки най-лошото си поведение. Естествено това увеличи напрежението в отношенията ни, което още повече ме накара все по-малко да я избирам.

По този начин се завъртяхме в смъртоносната спирала, в която бяхме пет години. Тя се бори силно да ме накара да я избера. Това е глупава задача. Не можеш да накараш някой да те избере, дори и този някой да те обича. И да бъдем честни, тя също не ме избираше напълно. Гневът, подхранващ нападките, които тя често ми отправяше, беше доказателство за това. Сега разбирам, че тя беше често ядосана, защото не се чувстваше сигурна с мен. Всеки ден усещаше, в думите и действията ми, че не я избирам. И се страхуваше, че ще я напусна. В крайна сметка аз я напуснах.

Като не я избирах изцяло всеки ден от тези 5 години, фокусирайки се върху това, което ме дразнеше, вместо върху това, което обожавах в нея, аз всъщност я опустоших. Като безценно, чупливо цвете, което гордо отнесох вкъщи, но после потопявайки я във водата я оставих да посърва сама по безброй начини. Никога няма да избера повече друга жена, която да обичам! Това е изтезание за всички.

Ако в момента сте във връзка, призовавам ви да си зададете следния въпрос: “Защо избирам партньора си днес?”

Ако не можете да намерите задоволителен отговор, потърсете по-дълбоко и намерете такъв. Може да забележите дълбоко в сърцето си: „Просто го избирам“. Ако не можете да намерите такъв отговор днес, задайте си въпроса отново утре. Всички имаме дни, в които не се чувстваме свързани с партньора си. Но ако минат много дни и не можете да разберете защо избирате партньора си и отношенията ви са изпълнени със стрес, оставете го/я/.

Направете място за друг човек да се появи и да го/я види със свежи очи и трептящо сърце, с което ентусиазирано ще го/я избира всеки ден!

Обичаните от вас заслужават да бъдат избирани с ентусиазъм всеки ден!

Всеки ден! Вие също!

Избирайте мъдро!”

превод: Аделина Димитрова
A_Di

автор: http://bryanreeves.com/choose-her-everyday-or-leave-her/

Избирай я всеки ден или я пусни!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *