Осъзнато творене

Как изглеждат осъзнатите отношения?

От доста време мисля да напиша нещо по темата, защото все повече стигам до извода, че дори в 21-ви век отношенията между хората са основани на стари парадигми, а новите енергии изискват нов подход и убеждения. Старите парадигми гласят, че задължително трябва да имате връзка или семейство,
деца на определена възраст, да играете определени роли във връзката си и още такива ограничаващи и уеднаквяващи правила, които потискат свободата и правото на уникалност, и които за жалост все повече хора неосъзнато следват и после се оплакват, че не са савтентични когато са в двойка! Най-често срещаните въпроси, що се отнася до интимни отношения, са:
*дали да останат в отношенията и да се борят, като работят върху страховете и ограниченията си или
*да ги напуснат в момента, в който се изправят пред трудност.
Тук универсален отговор няма. Въпреки това ще се опитам да дам една различна гледна точка! Логично е щом нещо се появи пред вас, да се справите с него по някакъв начин, нали така? А как се справяте с негативните си вярвания и емоции? Питате ли се с каква цел се появяват в живота ви или потъвате и се давите в тях? Когато се почувствате зле, питате ли се защо се чувствате зле?... Питали ли сте се защо тялото ви изпитва чувства? Каква е тяхната цел?
Чувствам се зле, не защото някой е направил нещо, а защото имам убеждение, което не е вярно за мен. А това го разбирам благодарение на емоционалното тяло, което имам и чиято цел е да ме навигира и да ми показва как Източника, Бог, Абсолюта, Вселената (наречете го както искате) ме вижда. Когато се чувствам добре, това означава, че се виждам с очите на Източника и това е в синхрон с Вселената и нейната вибрационна честота. И обратното, когато не се чувствам добре е индикация, че не се виждам така, както Вселената ме вижда – като безграничен и вечен творец! Или с други думи, това не е истина за мен, кара ме да се свивам , а не да се разширявам! Толкова елементарна навигационна система, дадена ни от самия Творец! Чрез нея Той ни напътства! Ние никога не сме отделени от Източника, дори когато си мислим, че сме, всъщност не сме! Та, отношенията… Отношенията между хората не са сложни, всъщност са много прости. Винаги става въпрос за работа с теб самия. За връзката между теб и теб!
Другите са наши огледала, чрез които разбираме повече за себе си и подсъзнателните си вярвания, които на определени етапи в живота ни изплуват на повърхността, за да ни покажат, че вече не ни вършат работа. Че ни е нужен т.нар. ъпдейт на системата. Тази програма вече не работи добре с операционната система и изискванията са променени. Нужно е да изтриете старата програма (вярване, убеждение) и да инсталирате нова. И тогава операционната система започва да работи оптимално! Такова осъзнаване може да се случи и когато не сте в романтична връзка (всички хора около вас, също ви отразяват, както и вие тях), но е най-интензивно в близки отношения. Може да се получи дори когато слушате новини, когато става въпрос за пари и т.н. Ежедневно имаме подобни срещи със себе си и своите убеждения. Всъщност негативните усещания и мисли са благословия, защото ви показват несъзнателните ви убеждения, които формират реалността ви по начин, който НЕ желаете. Така, че благодарете им! 🙂 Всичко опира до вас самите и това, което преживявате!
И така, вие общувате с някой или просто гледате телевизия и идва негативно усещане. Тук започва вашата работа с вас самите. За целта е нужно да отбележите, че чувството се е появило, а това означава, че преди него е имало убеждение, което го е породило.
Та, връщате лентата назад и хващате убеждението ‚виновник‘ и го разглеждате.
Задайте си въпросите: “Защо се чувствам зле?”, “В какво вярвам, че е истина в тази ситуация, за да се чувствам така?”, “Защо вярвам в това?” ,“Това истина ли е за мен?”, “Това убеждение мое ли е или съм го 'взел' от баща ми?” ... и т.н.
Разглеждайки нещата по този начин, те започват да се променят пред очите ви.
Следващото, което е нужно да направите е да замените тази негативна мисъл с позитивна. Такава, към която нямате съпротива и ви кара да се чувствате добре.
Така трансформирате страховете си и старите си убеждения, в такива които работят за вас, а не срещу вас. Когато сте изправени пред такава ситуация поради взаимодействие с друг човек, си задайте въпроса дали наистина искате да напуснете отношенията или просто се страхувате и избягвате да се изправите пред страховете си!
И тогава ще ви стане ясно. Но трябва да сте искрени със себе си – винаги, без значение дали сте обвързани или не! Не се страхувайте от негативните емоции и усещания, това е положително събитие, което ви позволява да се разширявате и да бъдете повече в синхрон с истинската си същност! Те безпогрешно показват негативните убеждения, които имате!
Запоменте: нито една емоция не възниква във вакуум. Преди нея винаги има убеждение, което я генерира! И колкото повече откривате отраничаващите ви убеждения и ги трансформирате в позитивни, толкова повече ставате автентично себе си и се освобождавате от тежести, които ви ограничават. Не бъдете ментално мързеливи! Бъдете нащрек и наблюдавайте как се чувствате. В противен случай се движите през живота по навик, а навика до момента ви е вкарал в негативната спирала, от която излизането е трудно. Така, че малко повече самонаблюдение ще е от полза! Наблюдавайте мислите си и избирайте такива, от които се чувствате добре! Когато имате какъвто и да е проблем, не го прехвърляйте веднага в отношенията си с другия/другите, приложете го върху себе си. В противен случай може да стане много сложно. Ако разберете, че не избягвате страховете си, значи си имате работа с неразкрити негативни убеждения, а както вече разбрахме те не са повод за страх. Няма смисъл да стоите в нещо, което ви изтощава (работа, отношения, дом)!
Когато целта зад отношенията е 'изсмукана' от тях, тогава е време да ги напуснете. Ако останете, ще е вид параван, маска зад която се криете – двама души, които са имали химия помежду си, вече рядко или съвсем не правят секс, не прекарват време заедно, все едно им е дали ще излязат на по кафе… вече няма страст, първоначалното вълнението вече е напълно смляно, усвоено и е изчезнало напълно, няма какво да научите повече един от друг или от отношенията ви… Бавно се превръщате в празни черупки, които просто потропват заедно. Започвате да избледнявате все повече и повече…
Тогава е време да продължите напред сами, защото оставайки и двамата се лишавате от нещо по-добро. В раздялата няма нищо лошо. Душите са и ще бъдат безкрайно свързани на едно друго ниво завинаги! Не казвам, че винаги е лесно да се откажеш или да продължиш… Затова написах по-горе, че универсален отговор няма. Вие ще усетите и прецените ситуацията. Носи ли ви радост взаимодействието с този човек или тези хора и дали можете да решите в една честна комуникация че може би е време да продължите поотделно животите си. Намерете своя път към блаженството! Вие сте безкрайни същества! Мощни творци! Свободни да упражнявате правото си на избор и да бъдете с който пожелаете, ако това е вашето най-силно вълнение! Всеки е свободен да заявява себе си и да бъде този, които иска да бъде! Не сте длъжни да имате семейство, да имате връзка, да раждате деца…
Не сте длъжни да правите нищо, което не резонира на истинската ви същност, само защото някой някога го е казал или правил.
Забравете за другите! Бъдете себе си! Желая ви осъзнати и свободни отношения! Автор: Аделина Димитрова (#А_Ди)

1 thoughts on “Как изглеждат осъзнатите отношения?

  1. Владимир Цанев каза:

    Благодаря ти Аделина… 🙏

Comments are closed.