Къде изтича енергията ти и знаеш ли как да я изразходваш разумно?

Всички ние разполагаме с известно количество енергия, която използваме за всякакви дейности.
За да ти помогна да си го представиш по-ясно, мисли за енергията си като за батерия. Има капацитет и се нуждае от редовно зареждане.

Знаеш ли къде ежедневно изразходваш най-много заряд ?

Зареждаш ли се редовно или чакаш енергията ти да падне под поносимия минимум?

Живеем в динамичен свят и извършваме определени дейности сякаш на автопилот. Говорим неща, които не мислим, ядем храна, която няма никаква стойност, правим секс, който не ни задоволва, водим безсмислени разговори…губим си времето с дейности, които не са в наша ползва и после се чудим защо сме хронично изморени! Разбираш на къде бия нали?
За да използваме енергията си ефективно, е нужно да станем осъзнати, да изключим автопилота и да избираме такива занимания, които да ни зареждат и повдигат вибрационно.
Съвет: Седни и напиши списък с нещата, които прави вчера. Колко от тях те накараха да се чувстваш добре и след колко от тях се почувства изтощен/а?
По-долу ще ти дам пример за дейности, от които енергията ни обикновено пада и каква алтернатива би могъл/а да избереш.

Замисляш ли се:

 • Колко време прекарваш пред телевизора, зяпайки реклами и новини, които всяват страх? Това е храна, която предлагаш на мозъка си!
  Алтернатива: Вместо това, може да започнеш да си водиш дневник на благодарността, в който всеки ден да записваш три, конкретни неща, за които си благодарен/а!
 • Колко време скролваш безцелно в социалните мрежи?
  Алтернатива: Вместо това можеш да прочетеш книга, да слушаш подкаст или да се обогатиш чрез онлайн семинар за самоусъвършенстване.
 • Колко часа на ден водиш безсмислени разговори с хора, които те използват за кошче?
  Алтернатива: През това време може да медитираш или да се разходиш сред природата.
 • Колко пъти днес обърна внимание на дишането си? Имаш ли представа как дишаш – плитко или дълбоко, бавно или бързо?
  Алтернатива: Нашите емоции оказват влияние на начина, по който дишаме и начинът по който дишаме оказва влияние на емоциите ни. Това е първото място където да провериш дали в момента енергията ти изтича или се зарежда.Направи си аларма всеки ден да отделяш по 15 минути, в които просто да дишаш. В интернет е пълно с дихателни упражнения. Безплатно!
  Дъхът ни е навсякъде с нас и имаме достъп до него по всяко време. Усвоиш ли този метод, ще спомогнеш на животът да бъде по-позитивен и спокоен! Започни сега. Как дишаш?
 • С какво дейности ангажираш тялото си? Седиш ли по цял ден на стола или отделяш 10 мин на всеки час, за да се раздвижиш?
  Алтернатива: Ако работата ти е свързана със седене, винаги можеш да се възплолзваш от безплатните онлайн програми по йога, стречинг или гимнастика. Прави кратки упражнение на всеки час и половина. Тялото обича движението и ще ти се отблагодари с енергия и добро настроение.
 • Какво слагаш в устата си? Ядеш ли много захар и въглехидрати?
  Захарта е отговорна за нивата на хормона инсулин, който пък е отговорен за това дали използваме захар или мазнини като гориво.
  Алтернатива: Диетолозите препоръчват 50% на ден от хранителния ни прием да са зеленчуци. Да речем, избери си една чиния и мислено я раздели на две. В едната половина, на всяко хранене, слагай сурови или задушени зеленчуци, а останалата запълни с протеини или въглехидрати. Винаги започвай от зеленчуците. Намали зрафинираната захата докато съвсем я премахнеш от хранителния си режим. Винаги можеш да я заместиш с плод. Има изследвания, които доказват, че пристрастеността ни към захар се равнява на такава към хероин.
 • Наблюдаваш ли мислите си? Каква част от тях са негативни и те карат да се страхуваш?
  Ако постоянно си в режим на „Бий се или Бягай“, тялото започва отново да отделя големи количества от хормона инсулин, които водят до бързо стареене, качване на тегло и развитие на болести, вкл, диабет.
  Алтернатива: Прекарвай повече време с позитивни хора, запиши се на танци или просто си пусни онлайн курс. Вече всичко е в интернет и много неща са безплатни.
  Създай си навик да наблюдаваш къде насочваш вниманието си, защото там изтича енергията ти. Инвестирай я разумно! От теб зависи!

Ако тази статия ти е била полезна, моля сподели я с приятели.

За лична консултация с мен, натисни тук.

Аделина Димитрова A_Di

1 thought on “Къде изтича енергията ти и знаеш ли как да я изразходваш разумно?”

 1. Pingback: Твоята вибрация, привлича твоето обкръжение. Внимавай какво казваш, защото не можеш да върнеш думите назад… – Life Coach & Psychologist

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *