Как творим реалноста си?

Можете да творите вашата реалност, да зареждате с подходяща енергия и да сбъдвате позитивните си желания само, когато се намирате в диапазона между 1-ва и 5-та позиция !!! Там се твори нещо наистина хубаво и добро!
И в другите се твори , но съответстващия еквивалент на съответната вибрация и емоция… Но това е или застой и липса или негативни неприятни творения….

Можеш постепенно да промениш вибрационната си честота, управлявайки осъзнато и насочвайки мислите си – стъпка по стъпка – постепенно да се изкачваш нагоре по емоционалната скала.
Както казва Аби „да масажираш мислите си “ 

Това, че вземаш решение да намериш по-добре служеща ти мисъл не означава, че можеш незабавно да преминеш директно към нея, защото Законът за привличането ограничава мислите, до които имаш достъп от мястото, на което се намираш в момента. Разбира се, няма мисъл, която не можеш да имаш след време – точно както няма място, до което да не можеш след време да достигнеш, от мястото, където се намираш – но не можеш непосредствено да прескочиш на мисъл, която вибрира на честота, коренно различна от тази на мислите, в които обикновено гравитираш.

Понякога някой от приятелите ти, който в момента се чувства много по-добре от теб, може да те насърчи да спреш да мислиш толкова отрицателно и да започнеш да избираш по-позитивни мисли. Но само защото приятелят ти е на място, на което се чувства по-добре не означава, че може да те отведе там – защото Законът за привличането няма да ти позволи да намериш вибрационна честота, която е далеч от честотата, която обикновено поддържаш. И въпреки че искаш да се чувстваш по-добре ти усещаш, че не можеш да откриеш радостната мисъл, както приятелят ти настоява. Ние искаме да разбереш, че можеш след време да откриеш тази мисъл. Когато съзнателно и постепенно промениш вибрационната си честота ще можеш да поддържаш по-позитивната позиция, когато я постигнеш.

Когато откриеш, че винаги можеш да знаеш какъв е вибрационният състав на твоето Същество и така винаги да си наясно с това каква е точката ти на привличане, тогава ще имаш съзнателен творчески контрол над собственото си изживяване. И когато разбереш, че твоите емоции ти дават подробна информация за това какъв е вибрационният ти състав, тогава можеш да започнеш съзна¬телното и постепенно настройване на вибрацията си.

Потърси най-приятната мисъл, до която имаш, достъп.

Всеки път, когато избереш нова мисъл, тя ще предизвика определена емоционална реакция. Затова можеш да кажеш: „Съзнателно ще избирам мислите си така, че да се чувствам по-добре.“ Това би било едно добро решение. Още по-добро и всъщност по-лесно за взимане решение е: „Искам да се чувствам добре, затова ще се опитам да избера мисъл, която ми е приятна“.

Ако си решил да „следваш щастието си“ и се съсредоточаваш върху житейска ситуация, в която няма нищо добро, решението ти да следваш добруването си ще бъде неуспешно, защото Законът за привличането не може да ти предостави мисъл, която толкова много се различава от твоята вибрационна честота. Но ако решението ти е да потърсиш най-приятната мисъл, до която имаш достъп в момента, ти би могъл лесно да го осъществиш.

Ключът към това да се придвижваш към по-висока позиция на Емоционалната стълбица е да осъзнаваш начина, по който се чувстваш, защото ако не осъзнаваш как се чувстваш, не можеш да знаеш в коя посока се движиш по стълбицата. (Може да си се обърнал и да се движиш обратно към Финикс и да не знаеш това.)

Но ако отделиш време съзнателно да определиш емоцията, която изпитваш в момента, тогава всяко подобрение в чувствата ти означава, че напредваш към целта си, а всяко усилване на отрицателната емоция означава, че се движиш в грешната посока.

Затова един добър начин да се придвижиш нагоре по Емоционалната стълбица е винаги да търсиш, да се пресегнеш към чувството на облекчение, което идва, ко¬гато се освободиш от мисъл на съпротивление и я замениш с мисъл на допускане. Потокът на Благоденствието непрекъснато протича през теб и колкото повече го допускаш, толкова по-добре се чувстваш. Колкото повече се съпротивляваш срещу него, толкова по-зле се чувстваш.

Абрахам – Естер и Джери Хикс

„Поискай и ще ти бъде дадено“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *