Как да останем заедно?

Всички ние имаме дадена или дори няколко представи за това как бихме искали партньорът/ката ни да се отнася с нас, както на публично място, така и когато сме насаме.
Това, което наблюдавам от практиката си и от личния си живот е, че това което очакваме като отношение към нас самите не е това отношение, което сме склонни да дадем на партньора си!
Не искаме да ни критикуват, а всъщност критиката е във всяка наша дума!
“Защо не изхвърли боклука?”, “Всичко аз правя сам/а” вместо “Би ли изхвърлил/а боклука на излизане, моля?” , “Благодаря, че ми помагаш с всичко!”
Има разлика, нали?

Известната Естер Перел казва, че критиката е незаявено желание!

Искаме внимание, уважение; да не ни нараняват достойството; да не бъдем нагрубявани сред хора половинката ни да проявява грижа… А как се държим самите ние?
Искаме да внимават в нас, а ние внимаваме ли в другия/та?
Защо след като искаме уважение, ние самите сме склонни  да проявяваме неуважение към личността, желанията и нуждите на партньора/ката си? Позволяваме си да го/я обиждаме, да му/й се подиграваме, да го/я наричаме с какви ли не имена…
Да уважаваш партньора/ката си е един от ключовите фактори двойката да има шанс да остане по-дълго заедно!
Ежедневното внимание в другия/та, в неговите/нейните нужди, желания и зачитането на границите му/ й са от огромно значение! Ако някой се отнася така към вас, ще е приятно, нали? 🙂
А защо тогава не доставяме удоволствие на човека, който твърдим, че обичаме? Защо се държим с него/нея арогантно, незаинтересовано и студено?
Заради егото ни! Повярвайте ми, когато егото се включи в отношенията между двама, любовта няма шанс!!!
Ако се подигравате и омаловажавате партньора си означава, че омаловажавате и плюете на своя избор да сте с него! Все пак доброволно сте избрали да сте с този човек, нали така?
Ако с времето изборът ви се е променил, проявете уважение и достойнство, и му/й съобщете как се чувствате и какво избирате за себе си оттук нататък.
Антъни Робинс препоръчва на двойките, които са пред раздяла, да прекарат следващите шест месеца заедно в осъзнато и постоянно внимание в нуждите на партньора/ката си. Практически да дават повече и да не очакват и изискват нищо! Ако след тези шест месеца, в които фокусът на всеки един е бил другият, все още искат да се разделят – да го направят. Статистиката му обаче доказва обратното. 99% от двойките остават заедно и чувствата им са по-силни от всякога!
Моля, не тъпчете чувствата на другия/та, запазете сърцето му/й здраво, не го/я заблуждавайте, не му/й губете времето! Нека има шанс след вас да намери по-подходящ за себе си партньор. Защото ако се отнесете с този, с който сте били най-близки в света, като към „боклук“, ще го/я накарате да се осъмни не във вас, а в Любовта!
Ако осъзнаете, че този човек вече не е най-добрят ви избор, проведете разговор и се разделете с благодарност!
Дайте си шанс, всеки един от вас да намери човек, който ще ви избира и вие ще го/я избирате всеки ден. Заслужавате го!
Безобразното и безразлично отношение към който и да е, особено към партньорът, говори не какъв е другия/та, а къкъв/а сте вие!
Не се оправдавайте с алкохол, травми от детството или емоционална незрялост. Наличието им не е повод да се държите грозно, а сигнал да потърсите помощ!
Никакви обстоятелства не са оправдание и причина да се държите с който и да е, по начин, по който не бихте желали да се държат с вас!
Да уважаваш другия е признак за зрялост, самоуважение и любов към себе си!
Обратното също важи!

Запиши своя час за лична консултация тук.

автор: Аделина Димитрова A_Di

3 thoughts on “Как да останем заедно?”

  1. Pingback: Осъзнатите отношения – Transform thyself with A_Di

  2. Pingback: На какъв език спориш? – Life Coach & Psychologist

  3. Pingback: На каква честота излъчваш? – Life Coach & Psychologist

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *